Adresa:
Str. Schelei, Nr.1, Loc. Moineşti, Jud. Bacău, Cod 605400
Tel/Fax 0234-362220
E-mail: bibliotecamoinesti@yahoo.com

luni, 16 noiembrie 2020

Pânza Charlottei, de E.B. White , o carte despre prietenie și sacrificiu


În Pânza Charlottei, cel mai cunoscut roman-fabulă de dimensiuni romanești a literaturii pentru copii din toate timpurile, E.B. White ne propune un cuplu de personaje emblematic: paienjenița Charlotte și porcușorul Wilbur.

O paienjeniță și o copilă își unesc forțele pentru a salva cel mai strașnic porc care s-a născut vreodată.

Cu ajutorul Charlottei, până și stăpânii care îi puseseră gând rău ajung să înțeleagă ce minune au în ogradă. Iar Wilbur, porcul care leșina de emoție ca nimeni altul, răspunde bunătății cu dragoste și loialitate.

    Fragment :

    — Spune-mi o poveste, Charlotte, o rugă Wilbur, așteptând să-l ia somnul. Hai, spune-mi o poveste!

    Charlotte, deși era și ea obosită, îi indeplini rugămintea lui Wilbur.

    — Odată ca niciodată, începu ea, am avut o preafrumoasă verișoară, care a reușit să-și țeasă pânza peste un pârâu. Într-o zi, un peștisor a sărit din apă și s-a prins în plasa ei. Verișoara mea a fost, de bună seamă, uluită. Peștisorul se zbătea ceva de speriat. Verișoarei mele nu-i prea venea la îndemână să-l imobilizeze. Dar și-a făcut curaj. A plonjat asupra peștișorului și a început să-l înfășoare cu o mulțime de fire, luptându-se voinicește să-l captureze.

    — A reușit? intrebă Wilbur.

    — A urmat o bătălie de neuitat, spuse Charlotte. Peștele, prins doar de-o singură aripioară, îsi zbătea năprasnic coada strălucind în soare. Sub greutatea lui, pânza stătea să se rupă.”

http://www.101books.ru/carte/descarca-eb-white-pinza-lui-charlotte-pdf?fbclid=IwAR2s8Nf8v-D0B31Gk1Vh-il-SxAcnNc2GqR-Clw5gesqdb4lY67cE2ZVAac

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu