Adresa:
Str. Schelei, Nr.1, Loc. Moineşti, Jud. Bacău, Cod 605400
Tel/Fax 0234-362220
E-mail: bibliotecamoinesti@yahoo.com

vineri, 20 martie 2015

Francofonie 2015

            După cum ne-au obişnuit, elevii Şcolii Gimnaziale “George Enescu” Moineşti, jud. Bacău au participat şi în 2015 la Zilele Francofoniei .
Activităţile din acest an, reunite în cadrul proiectului educaţional Célébrons la Francophonie,  au fost coordonate de doamna bibliotecar Lăcramioara Onea şi doamna profesoară Ileana Pică. 
Atelierele Francofoniei 2015 au cuprins : jocul de rol “La Mauvaise Note” cu momente umoristice din viaţa de şcolar şi cântecul “En passant par la Lorraine” interpretat sub formă de scenetă, cu recuzită specifică provinciei Lorraine.
         Ştiut fiind că  limba franceza nu încetează să se inventeze şi  să se adapteze, ca o  reflectare a lumii într-o continuă mişcare, în fiecare an  se creează cuvinte, iar altele sunt împrumutate din alte limbi. Astfel, cele  zece cuvinte alese  de Franţa şi Organizaţia Internaţională a Francofoniei pentru anul 2015, sub genericul Dix mots de la Francophonie”,   au fost ilustrate de elevii claselor a VI-a  şi a VII-a  într-o expoziţie de afişe . De asemenea, pentru a stimula interesul pentru lectură, elevii implicaţi în proiect au citit şi au ilustrat mai multe volume din opera lui Jules Verne, lucrările selectate fiind concretizate într-o expoziţie de desene.









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu