Adresa:
Str. Schelei, Nr.1, Loc. Moineşti, Jud. Bacău, Cod 605400
Tel/Fax 0234-362220
E-mail: bibliotecamoinesti@yahoo.com

joi, 1 decembrie 2011

Titluri noi de carte pentru voi

Dragi cititori,

Începând de vineri, 2 decembrie 2011, vă stau la dispoziţie ultimele cărţi achiziţionate prin acţiunea "Un bănuţ pentru o carte" :
CERVANTES, Miguel de. Don Quijote. [S.l.]: Editura Regis, [s.a.]

SLAVICI, Ioan. Floriţa din codru. Bucureşti: Editura Alffa, 2007.

TWAIN, Mark. Din copilărie. [S.l.]: Editura Regis, [s.a.]

URECHIA, Nestor. Zânele din Valea Cerbului. Bucureşti: Editura TEDIT FZH, 2011.

ZINK, Rui. Cititorul din peşteră. Bucureşti : Editura Humanitas, 2008.

Cititorul din pesteră de Rui Zink: "Te autorizez să subliniezi cărţile pe care le vei citi", spune personajul principal al acestei poveşti. Este numai una dintre lecţiile pe care le primeşte un adolescent care a nimerit la timp în cea mai frumoasă şi mai grea aventură a vieţii lui: cititul cărţilor.

"Dacã mai mulţi dintre noi ar scrie aşa, ar exista şi mai mulţi care sã ne citeascã, spune Ana Baiao, critic literar, într-o cronicã despre culegerea Cuvântul magic şi alte povestiri, de Rui Zink (n.1961), acest scriitor atât de original în vastul univers al literaturii portugheze contemporane. Literaturã pe care o predã la Universitatea Nouã din Lisabona, dupã ce a predat-o şi la University of Michigan. Autor de romane, nuvele, eseuri, piese de teatru, cãrţi pentru copii, al primului  e-book portughez (şi chiar al unui libret de operã), traducãtoral lui Samuel Bellow, implicat în teatru stradal şi în happenings-uri, laureat, în 2005, al Premiului Pen Clubului portughez pentru roman, Rui Zink ne oferã, prin Cititorul din peşterã o micã bijuterie - adevãratã pledoarie pentru lecturã într-o manierã amuzant-ironicã şi totodatã tandrã- care, odatã cititã, nu se poate uita. Apãrut în 2006, într-o ediţie comemorativã a Zilei Mondiale a Lecturii, am putea socoti acest volumaş un "Bildungsroman" al unui copil al strãzii care, printr-o miraculoasã aventurã, ajunge sã se cufunde, fãrã voie, în lumea cãrţilor unde, maturizându-se, învaţã cum sã trãiascã plãcerea de a citi, sã fie disponibil pentru lecturã, sã citeascã totul cu spirit critic, sã reciteascã atunci când nu înţelege ceva de la început. Toate acestea spuse fãrã nici cea mai uşoarã umbrã de didacticism." Micaela Ghiţescu, România Literarã, Nr.6/ 2008

                     CITITORUL DIN PEŞTERĂ (ascultă un fragment)

4 comentarii:

  1. Pot sa ma laud ca sunt prima persoana care a rasfoit,si bineinteles ca am si citit, paginile cartii ,,Cititorul din pestera" de Rui Zink, de cand aceasta se afla in biblioteca scolii noastre.Am fost fascinata de aceasta de la primele pagini iar cu cat inaintam in lectura,imi dadeam seama ca monstrul Anibalector poate fi asemanat cu omul care se revolta impotriva celor care lasa cartile in favoarea televizorului si a internetului. Eu va recomand aceasta carte care,pentru o zi ,poate fi cel mai bun prieten!

    RăspundețiȘtergere
  2. O sa citesc si eu dupa ce termin cartea care o am...

    RăspundețiȘtergere
  3. Am citit carte cititorul din pestera care ma fascinat de la primele pagini pe care leam parcurs.Eu cred ca e una dintre cele mai interesante carti dintre care am citit.Va recomand aceasta carte deoarece avem de invatat ceva din ea. Adica sa nu lasam cartile in favoarea televizorului si calculatorului.

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu una, pe o scara de 1 la 10 as da aceste carti 10 cu felicitari. Sa va spun si de ce: este o carte care te face sa uiti de tot ce este in jurul tau si sa intri in acea lume de poveste, iar eu asta stept in primul rand de la o carte .

    RăspundețiȘtergere