Adresa:
Str. Schelei, Nr.1, Loc. Moineşti, Jud. Bacău, Cod 605400
Tel/Fax 0234-362220
E-mail: bibliotecamoinesti@yahoo.com

joi, 8 martie 2012

O lectură antrenantă şi amuzant scrisă

     Pentru iubitorii de basme şi poveşti, Biblioteca “Mihai Eminescu” recomandă ultima achiziţie realizată prin acţiunea “Un bănuţ pentru o carte”:

BECK, Ian. Povestea secretă a lui Tom Inimă-Curată, băiatul aventurier. Bucureşti: Editura RAO, 2008.

Ian Beck s-a născut în Hove, pe coasta Sussexului, în anul 1947. A publicat peste şaizeci de cărţi pentru copii.
Unul din titlurile sale , Pierdut în zăpadă, a fost ecranizat într-un film de desene animate pentru televiziune.
Povestea secretă a Tom Inimă-Curată, băiatul aventurier este primul roman pentru copii semnat de Ian Beck.

       Tom Inimă-Curată vrea cu adevărat să fie erou, asemenea celor şase fraţi mai mari ai lui. Aceştia sunt viteji şi îndrăzneţi, bine făcuţi şi puternici. Dar, în secret, Tom se teme că nu este suficient de curajos. Departamentul de Poveşti nu-i va încredinţa niciodată începutul unei aventuri, pentru ca el să descopere finalul.

       Până când se întâmplă ceva cu fraţii        Inimă-Curată. Pe parcursul misiunii lor, fiecare dintre ei dispare. În Ţinutul Poveştilor, Albă-ca-Zăpada rămâne adormită, iar Cenuşăreasa aşteaptă tristă, cu un singur pantof de sticlă. Nimeni nu poate opri uriaşul să sfărâme oasele şi   să-şi facă pâine, în timp ce gâsca de aur priveşte în gol, cu tristeţe, din colivia sa.

     Pentru ca poveştile să poată fi terminate, Tom trebuie să-şi găsească fraţii. Dar unde găseşte un băiat obişnuit curajul de a fi erou ?

Un comentariu:

  1. Am citi aceasta carte si cred ca ese o lectura fascinanta.Consider ca si cei mai greu de convins vor indragi cu adevarat aceasta carte.
    Cititi si va veti convinge!

    RăspundețiȘtergere