Adresa:
Str. Schelei, Nr.1, Loc. Moineşti, Jud. Bacău, Cod 605400
Tel/Fax 0234-362220
E-mail: bibliotecamoinesti@yahoo.com

luni, 12 martie 2012

Un concurs şi mulţi câştigători

Sâmbătă 10 martie 2012, a avut loc prima etapă a concursului judeţean de lectură „Citeşti, deci câştigi l@ biblioteca ta !” , organizat de Biblioteca CCD Bacău.
Au participat 48 elevi de clasa a IV- a de la 16 şcoli din judeţul nostru. Fiecare şcoală a fost reprezentată în concurs de o echipă de trei elevi care s-au intrecut în cunoştinţe de lectură cu adversarii stabiliţi prin tragere la sorţi. Copiii au avut de răspuns, contra cronometru, la 9 întrebări din “Alice în Ţara Minunilor”, “Prinţul fericit”, “Vrăjitorul din Oz”, “Harap Alb”,  D-l Goe”,   Heidi, fetiţa munţilor” sau „Păcală în satul lui”, precum şi din  trei fabule scrise de Grigore Alexandrescu şi trei poezii semnate de Elena Farago. Pentru fiecare intrebare, concurentii au avut la dispoziţie 30 de secunde pentru a răspunde. Chiar dacă acţiunea a avut caracterul unei întâlniri amicale, între mai mulţi pasionaţi de lectură din judeţ, concurenţii au dovedit spirit competiţional, fiecare dorind ca unitatea de învăţământ pe care o reprezintă să fie cea câştigătoare.
Şcoala noastră a fost reprezentată la acest concurs de : Marian Emil-Flavius, Mihăilă Iulia-Elena şi Vâlcu Radu-Ştefan, toţi elevi în clasa a IV- a C .
Reprezentanţii noştri s-au „duelat” cu echipajul Şcolii „Ion Creangă” Bacău, au ieşit învingători, deci s-au calificat în etapa a II-a, care se va desfăşura în luna aprilie. Atunci se vor confrunta cu elevi de la una din următoarele unităţi de învăţământ: Şcoala „A.I.Cuza” Bacău, Şcoala „Spiru Haret” Bacău, Şcoala „C-tin Platon” Bacău, Şcoala Nr.10 Bacău, Şcoala „Tristan Tzara” Moineşti, Şcoala „Sf.Voievod Ştefan cel Mare” Oneşti sau Şcoala „Mihai Eminescu” Buhuşi.
Felicitări elevilor, mulţumiri doamnei învăţătoare Doina Curpănaru şi părinţilor pentru sprijinul acordat !
                                                    SUCCES MAI DEPARTE !



Reflectare în presă :

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu