Adresa:
Str. Schelei, Nr.1, Loc. Moineşti, Jud. Bacău, Cod 605400
Tel/Fax 0234-362220
E-mail: bibliotecamoinesti@yahoo.com

joi, 12 noiembrie 2020

Jurnalul Annei Frank, de Anna Frank

Anne Frank este un nume familiar chiar și pentru cei care nu au citit Jurnalul. Il poartă străzi, școli de pe toate meridianele. Il poartă mult vizitatul muzeu din Amsterdam și fundația care l-a organizat în imobilul unde se află Anexa secretă.


Anne Frank și jurnalul ei figurează pe mai toate listele de excelență ale veacului XX privitoare la personalități și la cărți : Cei mai importanți oameni ai secolului, Cele mai bune cărți publicate în secolul XX, Operele literare definitorii pentru același secol, ca să numim doar câteva din multele topuri stabilite de specialiști, de ziariști ori chiar de marele public.

Din 1947, când s-a publicat pentru prima oară în Țările de Jos, Jurnalul Annei Frank a fost tradus în peste 65 de limbi. S-a vândut în întreaga lume în peste 30 de milioane de exemplare.

La celebritatea Jurnalului au contribuit neindoielnic adaptările sale teatrale și cinematografice, faptul că a devenit materie de studiu în multe școli din lume, că a fost obiectul unor analize subtile, dar și ținta unor vehemente atacuri.

http://www.101books.ru/carte/descarca-anne-frank-jurnalul-annei-frank-pdf?fbclid=IwAR06v-YdZ6N0F4hL5RDkTT3QSRgxXVtNrz5EI4UK3gxTVRMinzC3e31eZJA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu