Adresa:
Str. Schelei, Nr.1, Loc. Moineşti, Jud. Bacău, Cod 605400
Tel/Fax 0234-362220
E-mail: bibliotecamoinesti@yahoo.com

luni, 23 noiembrie 2020

Aventurile lui Tom Sawyer, de Mark Twain

Scris în urmă cu 145 ani (în 1875), romanul Aventurile lui Tom Sawyer - semnat de Mark


Twain – a fost terminat după cinci ani de elaborare și are 36 capitole.

Cartea se înscrie în aria ”aventurilor” trăite de un băiețel de 12 ani, Tom, care, în totalitate, se structurează într-un roman al copilăriei neîncorsetate.

       Acțiunea are loc într-un orășel fictiv inspirat după orașul în care a trăit autorul însuși. Personajul principal, Tom Sawyer, locuiește cu mătușa sa Polly și cu fratele său vitreg, Sid. Băiețelul este inteligent. Dar toată istețimea minții sale este pusă la treabă în comiterea celor mai hazlii pozne pe care le-a văzut orașul. El reușește să se sustragă de la obligațiile sale zilnice sau de la muncile date de mătușă, fugind pur și simplu pe coclauri ori convingând pe alții să facă treaba sa.

Tom are prieteni buni alături de care întreprinde tot felul de aventuri, de la urmărirea unor hoți și până la izolarea pentru câteva zile pe o insuliță, fiind dat dispărut din cauza asta. Băiatul însă reușește să se facă plăcut și admirat de ceilalți pentru năzbătiile sale, dar și pentru înfăptuirea de acte curajoase, cum ar fi depistarea hoților și salvarea fetei cu care ajunge să se rătăcească într-o peșteră.

https://www.bibliotecapemobil.ro/content/scoala/pdf/Aventurile_lui_Tom_Sawyer_-_Mark_Twain.pdf

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu