Adresa:
Str. Schelei, Nr.1, Loc. Moineşti, Jud. Bacău, Cod 605400
Tel/Fax 0234-362220
E-mail: bibliotecamoinesti@yahoo.com

sâmbătă, 7 aprilie 2012

Citeşti, deci câştigi l@ biblioteca ta !

Vineri, 6 aprilie 2012, în ultima zi a programului Şcoala altfel, în sala de şedinţe a Inspectoratului Şcolar Judeţean Bacău, a avut loc a doua etapă a concursului judeţean de lectură  Citeşti, deci câştigi l@ biblioteca ta !, iniţiat de Oana Jianu, bibliotecar metodist la Biblioteca Casei Corpului Didactic „Grigore Tăbăcaru” Bacău.
            Obiectivele acestui concurs, adresat elevilor de clasa a IV-a, sunt :
-         promovarea şi stimularea lecturii;
-         cultivarea interesului pentru lectură, pentru munca sistematică, independentă;
-         dezvoltarea competenţelor de lectură;
-         dezvoltarea spiritului de echipă;
-         formarea sipritului critic în aprecierea creaţiilor literare;
-         sensibilizarea comunităţii şcolare referitor la importanţa bibliotecilor şcolare.
În  competiţie intră câte un echipaj format din 3 elevi de clasa a IV-a de la fiecare din cele 16 şcoli din judeţ înscrise în concurs.
Regulamentul de desfăşurare prevede că acest concurs se desfăşoară în 4 etape. Toate şcolile înscrise participă la prima etapă. În etapa a II-a participă 8 echipe, care s-au calificat în urma etapei I. În etapa a III-a participă cele 4 echipe calificate în etapa precedentă. Etapa finală se desfăşoară între cele 2 echipe rămase în concurs.
Confruntarea constă în răspunsuri la întrebări dintr-o bibliografie dată, alta pentru fiecare etapă. Răspunsurile se dau în scris în 30 de secunde, apoi se prezintă oral.
Şcoala noastră a trecut cu brio de prima etapă, cu un echipaj format din următorii elevi ai clasei a IV-a C :
Marian Emil Flavius
Mihăilă Iulia Elena şi
Vîlcu Radu Ştefan .
Pentru etapa a II-a , elevii au avut de citit Fetiţa cu chibrituri, de Hans Christian Andersen, 3 poezii scrise de Tudor Arghezi, Puiul, de Ioan-Alexandru Brătescu-Voineşti, Neghiniţă, de Barbu Ştefănescu Delavrancea, Fricosul, de Emil Gârleanu şi Un om năcăjit, de Mihail Sadoveanu.
„Adversarii” noştri, stabiliţi prin tragere la sorţi, au fost colegii de la Şcoala „Tristan Tzara” Moineşti. Din păcate, la 2 din cele 11 întrebări, echipajul şcolii noastre nu a dat răspunsul corect.
 În consecinţă, participarea noastră la concursul Citeşti, deci câştigi l@ biblioteca ta ! se opreşte aici. Cu toate acestea, cei trei elevi merită felicitări. Chiar dacă nu merg mai departe, ei au fost declaraţi totuşi câştigători, primind diplome şi cărţi. Au căpătat experienţa participării la un astfel de concurs, au cunoscut colegi de vârsta lor din tot judeţul, au învăţat că trebuie să fii demn chiar şi atunci când pierzi , dar cel mai important este că ei s-au pregătit şi au conştientizat rolul deosebit de important al lecturii .
Încă o dată, felicitări elevilor ! De asemenea, le mulţumim părinţilor care i-au susţinut permanent, precum şi doamnei învăţător Doina Curpănaru pentru sprijinul acordat !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu