Adresa:
Str. Schelei, Nr.1, Loc. Moineşti, Jud. Bacău, Cod 605400
Tel/Fax 0234-362220
E-mail: bibliotecamoinesti@yahoo.com

vineri, 6 aprilie 2012

Bibliotecar pentru o zi

Joi, 5 aprilie 2012, în a patra zi a programului Şcoala altfel, elevii clasei a VII-a A împreună cu d-na profesor Rodica Ilioaia au participat la activitatea Bibliotecar pentru o zi.
Prin această activitate ne-am propus să introducem elevii dincolo de primul contact cu biblioteca, să le prezentăm o parte din munca meticuloasă care se desfăşoară în spatele “cortinei” pentru ca ei să poată fi serviţi cu cartea/informaţia pe care o doresc.
În incinta primitoarei împărăţii a cărţilor, bibliotecarul  a prezentat elevilor documentele şi colecţiile bibliotecii şcolii, modalităţile practice de organizare şi desfăşurare  activităţilor cu cititorii, precum şi rolul lecturii în formarea personalităţii lor. De fapt, această activitate a fost o reluare a unei activităţi identice desfăşurate în urmă cu doi ani, atunci când aceşti elevi intrau în clasa a V-a şi învăţau la limba şi literatura română despre carte ca obiect cultural.
Deoarece nu avem încă un catalog electronic al resurselor de care dispune biblioteca, ineditul întâlnirii de astăzi a fost activitatea demonstrativă şi exerciţiile aplicative privind completarea şi întocmirea fişelor tradiţionale de catalog . Pe baza acestora, în luna mai, vom continua seria activităţilor practice de iniţiere în cercetarea documentară, în care elevii vor învăţa cum se alcătuieşte o bibliografie pe baza unor norme specifice.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu