Adresa:
Str. Schelei, Nr.1, Loc. Moineşti, Jud. Bacău, Cod 605400
Tel/Fax 0234-362220
E-mail: bibliotecamoinesti@yahoo.com

sâmbătă, 26 septembrie 2015

26 Septembrie - Ziua Europeană a Limbilor

Respectarea diversităţii lingvistice şi culturale reprezintă expresia vie a tuturor limbilor Europei.
Sub această deviză, pentru a celebra şi în 2015 Ziua Europeană a Limbilor , elevii Şcolii Gimnaziale “George Enescu” Moineşti s-au implicat în iniţierea unor interesante activităţi educative.
Manifestările derulate cu acest prilej au fost stabilite în cadrul proiectului  educaţional „Limbile străine :  porţi deschise spre lumea modernă împreună cu partenerii noştri: Centrul de Informare Europeană Europe Direct Comăneşti şi Asociaţia „Activ” Moineşti.
Pe parcursul duratei proiectului elevii au decupat diferite forme (mâini, frunze) pe care au inscripţionat cuvinte şi expresii traduse în mai multe limbi europene  şi au asamblat decupajele pe harta Europei
.
Prezentările Power Point realizate de elevii claselor a VIII-a au evidenţiat importanţa învățării limbilor străine pe tot parcursul vieții, nu numai în contextul școlar, ci și în afara acestuia.
De asemenea, pentru a stimula interesul pentru lectură, elevii implicaţi în proiect au realizat o expoziţie cu lucrări scrise în diferite limbi, existente la biblioteca şcolii.

La final, toţi participanţii şi-au manifestat bucuria acestui eveniment printr-un program de cântece în limbi europene.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu