Adresa:
Str. Schelei, Nr.1, Loc. Moineşti, Jud. Bacău, Cod 605400
Tel/Fax 0234-362220
E-mail: bibliotecamoinesti@yahoo.com

miercuri, 10 iunie 2015

Povestea tuturor

Atelierul de creaţie „Povestea tuturor”,  înscris în programul manifestărilor organizate cu prilejul Zilei Şcolii Gimnaziale „George Enescu” , Moineşti- ediţia 2015, a fost coordonat de bibl. Onea Lăcrămioara în colaborare cu prof. Monoreanu Adriana şi s-a adresat unui public-ţintă format din 34 elevi de la clasa a III-a A.
Scopul activităţii :
  • să urmărească dezvoltatea inter-comunicării la elevii de clasa a III- a, având în vedere că ei sunt deja familiarizaţi cu elementele basmului.
Desfăşurarea activităţii :
Elevii au fost împărţiţi pe 5 grupe . Apoi, au primit o foaie pe care era scris începutul unei poveşti. Bibliotecarul a dat citire textului, după care, plecând de la textul dat, foaia trecea prin mâna fiecărei grupe care continua povestea în funcţie de ceea ce a scris grupa dinainte. După un număr egal de  contribuţii al fiecărei grupe, adus pe rând, povestea a fost citită tuturor.
La final au fost propuse 9 titluri, majoritatea elevilor optând ca povestea să se intituleze „Cărţile fermecate”.
Pe parcursul activităţii, atât bibliotecarul, cât şi profesorul clasei au insistat pe elementele ce constituie o naraţiune şi au orientat elevii în asigurarea logicii şi coerenţei poveştii create de aceştia.







Produsul activităţii de astăzi urmează a fi ilustrat în cadrul unui viitor atelier de creaţie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu