Adresa:
Str. Schelei, Nr.1, Loc. Moineşti, Jud. Bacău, Cod 605400
Tel/Fax 0234-362220
E-mail: bibliotecamoinesti@yahoo.com

vineri, 3 octombrie 2014

4 octombrie - Ziua Mondială a AnimalelorIn fiecare an, la 4 octombrie este sărbatorită Ziua Mondială a Animalelor, instituită de Organizaţia Internaţionala pentru Protecţia Animalelor în 1931, în memoria Sfântului Francisc de Assisi (1182-1226), întemeietorul Ordinului Franciscan şi protectorul animalelor.
Ziua Mondiala a Animalelor este o zi specială, dedicată vieţii animalelor şi legăturii noastre cu ele. Aceasta sărbatoare recunoaşte locul pe care animalele îl au in viaţa noastră. Atât cele de companie, care ne sunt alături şi ne aduc bucurie în fiecare zi, cât şi toate celelalte animale de pe Pământ, care nu sunt în preajma noastră, dar au nevoie de noi.
Iniţiată în 1931 la Florenţa ca modalitate de a face cunoscută situaţia speciilor aflate în pericol, Ziua Mondiala a Animalelor a ajuns cu timpul sa fie celebrată pretutindeni pe glob ca zi a tuturor animalelor.
Din 4 octombrie 2003, data la care a fost lansat primul eveniment în Marea Britanie, manifestaţiile care au avut loc cu această ocazie au căpătat de la an la an o tot mai mare amploare.
            Activitatea de astăzi , organizată la Biblioteca „Mihai Eminescu”, a fost iniţiată de prof. Rusu Iulia şi bibl. Onea Lăcrămioara şi s-a adresat unui public-ţintă format din 61 elevi de la clasele  aVI-a A şi a VII-a A.
            Programul  a cuprins :
-         vernisarea expoziţiei de fotografii ”Necuvântătoare” ;
-         vernisarea expoziţiei de carte Incursiune în lumea animalelor ;
-         masa rotundă „Animale pe cale dispariţie : cauze şi efecte” ;
-         prezentarea unor curiozităţi din lumea animalelor ;
-         Să facem cunoştinţă cu prieteni fără grai !” – expoziţie de animale vii.
Ne-au făcut cunoştinţă cu animalele lor : 
Ana Aris (clasa a VI-a A) → tarantula,
Ondu Ingrid Medina (clasa a VII-a A) → iepure
Alex Tabarcea (clasa a VI-a A) →  pisica
Roxana Mireanu (clasa a VI-a A) → caine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu