Adresa:
Str. Schelei, Nr.1, Loc. Moineşti, Jud. Bacău, Cod 605400
Tel/Fax 0234-362220
E-mail: bibliotecamoinesti@yahoo.com

marți, 19 februarie 2013

Proverbe şi zicători prezentate în culori



Proverbele sunt cunoscute ca formulări concise şi sugestive, de obicei ritmice şi uneori ritmate, ce exprimă rezultatul unei lungi experienţe de viaţă.
Majoritatea creaţiilor de acest tip se spun întotdeauna pentru a ilustra şi întări o idee, o concluzie, pentru a reliefa o învăţătură, exprimate implicit sau explicit, cu valabilitate generală, având, de regulă, o accentuată forţă morală.
Zicătorile, deşi au adesea implicate concluzii şi atitudini în înţelesul lor, în mod obişnuit acestea nu sunt exprimate direct, ci doar sugerate, rolul lor fiind de a reliefa o idee, un sfat, de a preveni asupra vreunui rău sau de a susţine o afirmaţie.
Comori de înţelepciune şi meditaţie adâncă, proverbele şi zicătorile constituie un izvor de inspiraţie pentru scriitori.
*********************************************************************************
La mijloc de februarie 2013, după ce au au dat citire mai multor proverbe şi zicători, încercând să le „descifreze tâlcul”, le-au definit şi le-au identificat valoarea  expresivă, elevii claselor a V-a A şi a VI-a A, coordonaţi de către prof. Gina-Maria Enea şi bibl. Lăcrămioara Onea, au fost protagoniştii unui inedit concurs.
Aşadar, fiecare elev a tras la sorţi câte un singur proverb / zicătoare şi a încercat  să-l redea cât mai sugestiv într-un desen, realizat pe parcursul a două ore.
Toate lucrările realizate  sunt  interesante , însă cele mai reuşite apartin  urmatoarelor eleve :
I           Ulea Cristina Gabriela – cls. a V-a A
II         Neagu Raluca – cls. a VI-a A
III        Cernat Medeea - cls. a VI-a A

Felicitări tuturor participanţilor !











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu