Adresa:
Str. Schelei, Nr.1, Loc. Moineşti, Jud. Bacău, Cod 605400
Tel/Fax 0234-362220
E-mail: bibliotecamoinesti@yahoo.com

marți, 29 mai 2012

Marry Poppins vă aşteaptă

                                      Dragi cititori, 
Începând din 29 mai 2012, Biblioteca "Mihai Eminescu" vă pune la dispoziţie ultima achiziţie realizată prin intermediul acţiunii "Un bănuţ pentru o carte":


 TRAVERS, Pamela L. Mary Poppins. Bucureşti : RAO International Publishing Company, 2007.

Mary Poppins este prima carte dintr-o serie de şase şi spune povestea celei mai iubite guvernante din lume, care aduce încântare şi bucurie cu ea. 

Autoarea cărţii este Pamela. L. Travers,  iar seria se înscrie în categoria fantasy, fiind unul dintre marile succese ale secolului XX. 

Personajul central al seriei este o guvernantă cu puteri magice, misterioasă, fascinantă şi uneori tiranică. Ea apare şi dispare în situaţii curioase pentru oamenii de rând: uneori purtată de vântul de est şi de vest, uneori de o stea, alteori de un zmeu şi chiar de căluţii unui carusel. Întotdeauna, însă, are cu ea o umbrelă cu mânerul cu cap de papagal şi o geantă de voiaj care aparent e goală, dar care este plină de surprize.

În acestă primă carte facem cunoştinţă cu membrii Familiei Banks: Doamna şi domnul Banks, Jane, Michael, gemenii Barbara şi John, precum şi cu servitorii din casa familiei, de la numărul 17 de pe Aleea Cireşilor.

Apariţia lui Mary Poppins coincide cu plecarea fulgerătoare a guvernantei Katie Nana. Se pare că vântul de est a purtat-o în casa familiei Banks. Ştim că Mary Poppins nu este o guvernantă oarecare, de aceea copiii au parte de aventuri pline de magie, frumuseţe şi minuni. 

Printre multe alte întâmplări, copiii vor lua ceaiul cu vărul lui Mary Poppins, Domnul Perucă, agăţaţi în aer; vor face cunoştinţă cu domnişoara Ciocârlie şi câinele acesteia, Andrew; o vor cunoaşte pe domnişoara Prună; vor avea parte de o călătorie extraordinară în Ţinutul Zânelor. 

Se pare că o zi de marţi pentru ei a fost una cu noroc, pentru că au călătorit cu ajutorul unei busole în cele patru zări ale lumii şi nu mică le-a fost surpriza când, într-o noapte, au serbat ziua lui Mary Poppins la Grădina Zoologică, unde au avut parte de o petrecere pe cinste. S-au întâlnit chiar şi cu steaua Maia din constelaţia Taurus, în preajma Crăciunului. 

Dar, toate aceste lucruri se pare că se vor sfârşi, căci, într-o zi, uluitoarea guvernantă Mary Poppins, mulţumită de progresul copiilor, îşi ia zborul, odată cu vântul de vest, lăsând în urmă nostalgie şi promisiunea unei posibile reîntoarceri.

Să fie oare adevărat?

3 comentarii:

  1. Ioana Pruteanu30 mai 2012 la 21:52

    Ne place Marry Poppins ! Multumim, doamna bibliotecara!

    RăspundețiȘtergere
  2. Si eu am citit Marry Poppins. Este super ! Cititi-o si voi!

    RăspundețiȘtergere
  3. Sunt in curs de citire dar dupa ce o voi termina va voi spune parerea mea. :))

    RăspundețiȘtergere