Adresa:
Str. Schelei, Nr.1, Loc. Moineşti, Jud. Bacău, Cod 605400
Tel/Fax 0234-362220
E-mail: bibliotecamoinesti@yahoo.com

joi, 3 noiembrie 2011

Un site excepţional, folositor tuturor

http://www.dacoromanica.ro/ 
În 2011, ca urmare a celui mai ambiţios proiect de digitizare la nivel naţional, Biblioteca Metropolitană Bucureşti a lansat dacoromanica.ro, cea mai importantă bibliotecă digitală românească accesibilă gratuit pe Internet, oferind utilizatorilor trei milioane de pagini de carte scanate.
În urmă cu câţiva ani, Biblioteca Metropolitană Bucureşti a demarat, sub conducerea Dlui Dr. Florin Rotaru, activ promotor al modernizării bibliotecilor românesti, un proiect ambiţios de digitizare a patrimoniului cultural românesc de carte veche şi de creare a unei biblioteci virtuale deschise, accesibilă tuturor utilizatorilor.
Portalul DacoRomanica îşi propune să devină un veritabil centru virtual al păstrării şi dezvoltării culturii româneşti, reprezentând un instrument vital în serviciul reţelelor de cooperare naţională şi internaţională. Biblioteca virtuală este dezvoltată permanent, fiind în prezent singura bibliotecă digitală profesionistă din România, concepută pentru a răspunde provocărilor Mileniului III şi pentru a deveni partener în Biblioteca Virtuală Europeană EUROPEANA.
Portalul DacoRomanica oferă acces la documente tipărite, fişiere audio şi video din domenii multiple – economie, societate, religie, literatură, ştiinte, istorie, geografie, filozofie, psihologie, lingvistică, artă, divertisment, tehnică, medicină.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu